PostNL blaast vintage postzakken nieuw leven in

Vanaf vandaag is een unieke, oersterke tas gemaakt van originele PTT postzakken verkrijgbaar.

De postzakken, die jarenlang gebruikt zijn voor postsortering en -bezorging, krijgen zo een tweede leven. De nieuwe PostNL-tas verschijnt in zowel een weekend- als schoudertas uitvoering, beide in een beperkte oplage.

De bekende postzak, met daarop de Nederlandse vlag en de tekst 'eigendom PTT Post' is nog beperkt in het postproces aanwezig en wordt in deze stijl ook niet meer geproduceerd. De productlijn is daarmee eindig, omdat de nieuwe postzakken in nieuwe huisstijl worden geproduceerd. Liefhebbers van vintage artikelen halen met de PostNL-tas dus naast échte kwaliteit ook een stukje postgeschiedenis in huis.

De verschillende kenmerken van de postzakken geven iedere PostNL-tas zijn eigen unieke uiterlijk. De postzakken worden met de hand geselecteerd, waarbij beoordeeld wordt welk deel het beste gebruikt kan worden. Het sterke linnen gecombineerd met bruin leer aan de buitenzijde zorgen voor een tas die jarenlang meegaat. Het bekende tassenmerk Cowboysbag heeft als enige bedrijf in Nederland toestemming van PostNL gekregen om de tassen te produceren.

De PostNL-tas is vanaf 22 mei te koop in PostNL's eigen Postkantoren in Amsterdam, Den Haag, Haarlem, Rotterdam en Utrecht, en online verkrijgbaar via postkantoor.nl, twish.nl en kadowereld.nl. Meer informatie vindt u op www.postnl.nl/postzakproducten.