TNT Post werkt samen met pakketnetwerk CollectPlus in het Verenigd Koninkrijk

TNT Post, de internationale pakkettendivisie van PostNL, biedt Britse e-retailers een nieuw kanaal aan voor hun internationale pakketten. TNT Post biedt nu webshops samen met pakketnetwerk CollectPlus de mogelijkheid pakketten voor internationale verzending af te leveren op een van de 4.800 CollectPlus winkels. Kleine tot middelgrote webwinkeliers kunnen nu gemakkelijk hun internationale verkopen wereldwijd versturen met TNT Post door ze bij hun lokale winkel op de hoek af te leveren.

De nieuwe service van TNT Post maakt het verzenden van internationale pakketten erg gemakkelijk voor kleine tot middelgrote Britse webwinkeliers. De 4.800 CollectPlus winkels zijn open tot laat, 7 dagen per week en dit past bij de behoeften van de kleine webwinkeliers die gedurende de week bestellingen verwerken en die willen afleveren op een punt in de buurt. Op dit moment woont meer dan 80% van de Britse bevolking binnen een mijl van een CollectPlus locatie.

Met deze nieuwe dienst heeft TNT Post het antwoord op het groeiende aantal internationale verkopen bij de Britse MKB e-retailers. Reeds 30% van alle online grensoverschrijdende handel in Europa komt uit het Verenigd Koninkrijk. Bovendien is een meerderheid van de webshop in het Verenigd Koninkrijk van plan internationaal uit te breiden binnen de komende 12 maanden. Grensoverschrijdende handel vanuit het Verenigd Koninkrijk stijgt snel: de online omzet uit Griekenland, Frankrijk, Nederland en Finland nam met ongeveer 20% toe volgens EMOTA, de Europese online handel organisatie. TNT Post, de internationale pakket divisie van PostNL, is een aparte operationele divisie TNT Post UK.