PostNL wint eerste Europese Drivers' Challenge

PostNL heeft de felbegeerde bokaal voor zuinigste, veiligste en meest klantvriendelijke pakketbezorger van Europa gewonnen.

Piet Hartog en Laurens Tuinhout van PostNL hebben de IPC Drivers' Challenge gewonnen van equipes uit Denemarken, Zweden, Ierland, Frankrijk en Belgiƫ. Piet Hartog had zich gekwalificeerd voor de internationale race omdat hij de PostNL Drive Me Challenge had gewonnen op zuinigheid en snelheid.

De IPC Drivers' Challenge werd dit jaar voor het eerst georganiseerd, door de International Post Corporation (IPC), een belangenorganisatie voor 24 postbedrijven wereldwijd. Het Mireval circuit, testcircuit van Goodyear en Dunlop in Zuid-Frankrijk, was het decor voor de wedstrijd waarbij de chauffeurs werden getest op brandstofverbruik, veilig rijden en klantgerichtheid. Zuinig rijden betekent niet per definitie dat je langzaam rijdt. Integendeel, het PostNL team realiseerde zelfs de snelste tijd. De Drive Me Challenge, die PostNL al sinds 2008 organiseert, stond model voor deze internationale wedstrijd.