Nog eenvoudiger pakketten verzendklaar maken met PostNL Webservices

Webwinkeliers die gebruik maken van webshopsoftware Webwinkelpro kunnen nu direct vanuit hun webshop een verzendlabel printen en een pakket voormelden voor verzending via Webservices van PostNL Pakketten.

Het gebruik van een aparte verzendapplicatie is hierbij niet meer nodig. Zo wordt het verzendklaar maken van ontvangen orders nog makkelijker en efficiënter voor webwinkeliers.

Webservices van PostNL is een online dienst die geïntegreerd kan worden in de administratiesoftware, customer service applicatie of ordersysteem van de webshop. Er hoeft alleen een koppeling te worden gemaakt tussen de software van de webshop en de systemen van PostNL. Op deze wijze kan de webwinkelier barcodes en labels printen, een pakket voor verzending voormelden en Track & Trace-informatie opvragen.

PostNL Webservices is op dit moment nog alleen beschikbaar voor Webwinkelpro, maar wordt de komende kwartalen ook geïntroduceerd voor andere webshopsoftwaresystemen. Daarnaast is het momenteel al mogelijk dat individuele webshops zelf deze koppelingen bouwen.