Nieuw pakkettendepot nu ook operationeel in Breda

PostNL Pakketten heeft een nieuw depot geopend in Breda. Hiermee biedt PostNL Pakketten 250 arbeidsplaatsen in de regio, waarvan ongeveer 25 arbeidsplaatsen voor werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt in nauwe samenwerking met WVS Groep. Bovendien is een aantal milieuvriendelijke bouwtechnieken toegepast waardoor de duurzame ambitie van PostNL wordt onderstreept. Het depot Breda is het zesde depot dat is geopend als onderdeel van een nieuwe logistieke infrastructuur van de pakketorganisatie van PostNL.

Hergebruik is een rode draad bij de bouw van de depots van Pakketten van PostNL. Zo is de bouwgrond in Breda een herontwikkeling van een voormalige waterzuiveringsinstallatie. Bovendien is het gebouw zo ontwikkeld dat toekomstig hergebruik vergemakkelijkt wordt. Dit wordt bereikt door de hoogte van het gebouw aan te passen en bepaalde constructies demontabel te maken.

Verder zijn de gebouwen voorzien van energie-efficiƫnte toepassingen zoals de meest energiezuinige sorteermachines, ventilatie die warmte terugwint, een lichte kleur van de dakbedekking, optimaal gebruik van daglicht en extra isolatie van de kantoren. Uiteraard is de energie die PostNL gebruikt in de nieuwe depots groen. De nieuwe gebouwen van PostNL Pakketten zijn meer dan 30% efficiƫnter en hebben een A+ energielabel.