PostNL bereikt mijlpaal in uitrol nieuwe logistieke infrastructuur Pakketten

PostNL reaches milestone in roll-out new logistics infrastructure Parcels

Het pakketten sorteer- en distributiecentrum in Leeuwarden is begin april geopend. Dit is het negende depot van in totaal achttien die worden gebouwd. PostNL is dus halverwege; een heuse mijlpaal. Terugkijkend is PostNL erg tevreden; alle negen depots zijn binnen budget, volgens planning en zonder noemenswaardige problemen voor onze klanten in gebruik genomen.

Na een rustige start in 2011 met de ingebruikname van Waddinxveen en Elst, opende Pakketten van PostNL in 2012 nog vier andere depots. In 2013 versnelt de uitrol en wordt er iedere twee maanden een nieuwe locatie geopend; in totaal zeven. Eind 2014, of begin 2015 verwacht Pakketten alle locaties te hebben geopend en kunnen alle verzendende klanten genieten van de voordelen van de nieuwe logistieke infrastructuur. Een belangrijk voordeel is bijvoorbeeld dat klanten in de late avond of vroege nacht de verzendingen kunnen aanleveren. Erg belangrijk omdat de meeste online bestellingen vooral tussen 8 en 10 uur ’s avonds worden gedaan terwijl de klant de bestelling wel de volgende dag verwacht te ontvangen.

Op de foto leggen Henk Deinum, wethouder economische zaken gemeente Leeuwarden, Marcel Flapper, depotmanager PostNL Pakketten Leeuwarden, Ferd Crone, burgemeester gemeente Leeuwarden en Albert Roodenboog, directeur productie PostNL symbolisch het eerste pakket op de sorteerband op van het nieuwe sorteer- en distributiecentrum van PostNL in Leeuwarden.