Trans-o-flex Belgium schaft volledig geconditioneerd wagenpark aan

Trans-o-flex Belgium acquires fully conditioned fleet

Trans-o-flex Belgium, onderdeel van PostNL Pakketten, vernieuwt zijn vloot volledig met 51 nieuwe MAN trucks met geconditioneerde transportruimte.

Hierdoor kan trans-o-flex zendingen afleveren onder een constante temperatuur van 2 tot 8 graden en van 15 tot 25 graden en springt deze hiermee ook in op de groeiende vraag bij de farma klanten. Met de nieuwe vrachtwagens kan Trans-o-flex bovendien ook voldoen aan de transport- en documentatie-eisen die voortkomen uit de aangescherpte Europese regelgeving met betrekking tot de Good Distribution Practice (GDP).

Trans-o-flex schaft 46 MAN trucks aan van het type Bakwagen. Hierbij zijn de vrachtwagen en transportopbouw één geheel. Zeven van deze bakwagens zijn ook geschikt om een aanhanger te trekken, waardoor de capaciteit wordt verdubbeld en de hanteerbaarheid van de Bakwagen ook behouden wordt. Daarnaast schaft het bedrijf vijf zogenaamde Trekkers aan. Dit zijn trucks die een oplegger kunnen trekken en uitermate geschikt zijn voor de levering van grote bestellingen. Ook schaft trans-o-flex zeven aanhangers en zeven opleggers met geconditioneerde transportruimte aan.

GDP is een nieuwe Europese wetgeving en stelt strenge kwaliteitseisen voor onder andere het vervoer van medicijnen. Hierbij speelt temperatuurcontrole en registratie een zeer belangrijke rol. Met de nieuwe vloot is trans-o-flex in staat tegemoet te komen aan de eisen die de farmaceutische sector stelt.