PostNL gaat rijden met superschone vrachtwagen

PostNL gaat rijden met superschone vrachtwagen

PostNL rijdt met een superschone vrachtwagen op 'liquid natural gas' (LNG). Daarmee voldoet PostNL aan de strengste milieu- en geluidseisen.

LNG staat voor 'liquid natural gas' maar eigenlijk is het 'liquid biogas'. Het gas is namelijk gemaakt van afval. LNG is een ideale brandstof voor zwaardere vormen van transport, zoals scheepvaart en vrachtwagens. Een belangrijk voordeel van LNG is dat er 90 procent minder fijnstof en stikstof vrijkomt. De uitstoot van een LNG-vrachtwagen is 80 procent CO2-neutraal. LNG is ook nog eens schoner voor de motor. Dat betekent minder onderhoud.

Eén belangrijk onderdeel van het duurzame beleid van PostNL is Duurzame Logistiek. Naast deze vrachtwagen op LNG, test PostNL ook hybride bestelbussen en een elektrisch ondersteunde cargofiets. Dit zijn beproefde technieken die al snel kunnen worden ingevoerd en kunnen leiden tot besparingen en een lagere belasting van het milieu. De vrachtwagen is een IVECO Stralis die geschikt is gemaakt voor LNG. Eind 2014 zal PostNL evalueren of de vrachtwagen op LNG voldoet.