PostNL Pharma & Care klaar voor invoering nieuwe richtlijn voor distributie medicijnen

PostNL Pharma & Care klaar voor invoering nieuwe richtlijn voor distributie medicijnen

PostNL Pharma & Care is volledig klaar voor de invoering van de nieuwe richtlijnen op het gebied van distributie van farmaceutische producten in België.

Vandaag nam PostNL Pharma & Care (PostNL) de eerste van een nieuwe vloot van 51 geconditioneerde vrachtwagens in gebruik. PostNL kan nu elk soort geneesmiddel vervoeren omdat het bedrijf volledig voldoet aan de richtlijnen van Good Distribution Practice (GDP). PostNL Pharma & Care was tot voor kort bekend als trans-o-flex België.

PostNL heeft sinds de overname van trans-o-flex België in 2012 enkele miljoenen euro’s geïnvesteerd om de onderneming voor te bereiden op de invoering van de richtlijnen. Zo zijn 46 bakwagens, vijf trekkers, zeven aanhangers en zeven opleggers met geconditioneerde transportruimte aangekocht, die in de komende drie maanden in gebruik worden genomen. Bovendien is het personeel getraind op het gebied van GDP, hygiëne en veiligheid. Ook is er geïnvesteerd in beveiliging, IT-systemen voor de temperatuurregistratie en zijn koelfaciliteiten geïnstalleerd in de vestiging in Turnhout.

PostNL kan volledige pallets, grote of kleine vrachtstukken of enkele pakketten in één rit zowel ongeconditioneerd, tussen 2-8°C als tussen 15-25°C verzenden en is daarmee uniek op de Belgische markt.