Nederlander ontvangt het liefst kerstkaart van Epke Zonderland

Nederlander ontvangt het liefst kerstkaart van Epke Zonderland

Van de Olympische medaillewinnaars ontvangen Nederlanders het liefst een kerstkaart van Sportman van het Jaar Epke Zonderland. Met 16% van de stemmen eindigt hij op de eerste plaats, gevolgd door tweevoudig zwemkampioen Ranomi Kromowidjojo met 13%*.

Persoonlijke kerstkaart

Het schrijven van een handgeschreven kerstkaart blijft – ook in het digitale tijdperk – een ideaal moment om persoonlijk aandacht te besteden aan je dierbaren. Van de Nederlanders vindt 63% het belangrijk om een kerstkaart per post te laten bezorgen, in plaats van het versturen van een bericht via WhatsApp (8%), e-mail (7%) of social media (11%). Verder versturen twee op de drie Nederlanders alsnog een kerstkaart naar mensen van wie zij zelf een kaart hebben ontvangen. Inwoners van de provincie Friesland versturen gemiddeld de meeste fysieke kerstkaarten in Nederland, namelijk 49 stuks per persoon. De provincies Drenthe, Zeeland en Noord-Brabant volgen met respectievelijk gemiddeld 40 kerstkaarten per verstuurder*.
 
* Het onderzoek werd in opdracht van PostNL (december 2013) uitgevoerd door onderzoeksbureau Motivaction onder 1321 respondenten.