Postbodes van PostNL aan de slag bij bpost

PostNL mailmen to work for bpost

Het Belgische postbedrijf bpost werkt samen met PostNL in de gehele grensstreek aan de werving van Nederlandse postbodes voor de bezorging in België. De eerste Nederlandse postbodes zijn al in België aan de slag gegaan. De samenwerking is onderdeel van het mobiliteitsprogramma Mobility Werkt van PostNL, waarmee medewerkers van werk naar werk begeleid worden.

In een aantal delen van Vlaanderen is het lastig om nieuwe postbodes te vinden, zegt bpost. Er is veel concurrentie van andere sectoren. Bovendien lopen veel Belgische postbodes tegen de pensioengerechtigde leeftijd, waardoor het noodzakelijk is om nieuwe mensen aan te trekken. De Nederlandse postbodes zijn met hun vaak uitgebreide postervaring een aantrekkelijke doelgroep voor bpost.

Bpost kampte tot voor kort met een personeelstekort in onder meer de regio Waasland, in Oost-Vlaanderen. Inmiddels is het personeelsbestand weer op sterkte, aldus bpost. Maar om het op peil te houden zijn nog altijd nieuwe mensen nodig. Die zoekt bpost in Nederland. Ook is bpost een wervingscampagne gestart via Startpeople. Het bedrijf probeert postbezorgers in ondermeer Zeeland enthousiast te maken voor een verhuizing naar het zuiden.

De Nederlandse postbodes krijgen eerst een opleiding om de werkwijze van bpost te leren kennen. Ze maken dan onder meer kennis met het Belgische sorteer- en verdeelsystemen.