Koninklijk huwelijk Willem-Alexander en Máxima centraal op nieuwe postzegels

Postzegels 125 jaar huwelijk koningspaar

Amsterdam, 1 augustus 2014 –Op 2 augustus 2014 viert PostNL dat het Koninklijke Paar 12,5 jaar is getrouwd met de uitgifte van de postzegels ‘12,5 jaar koninklijk huwelijk’. Deze staan in het teken van het koperen jubileum voor koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Het Koninklijke Paar is getrouwd op 2 februari 2002.

Nederlandse vorsten en andere leden van het Koninklijk Huis nemen een belangrijke plaats in op de postzegels van PostNL. Bij speciale gelegenheden zoals huwelijksfeesten en –jubilea geeft PostNL koninklijke postzegels uit. In het verleden feliciteerde PostNL het Koninklijk Huis ook met postzegels. Hierop stonden bijvoorbeeld het 25-jarige huwelijk van koningin Juliana en prins Bernard en van koningin Beatrix en prins Claus afgebeeld.

Belangrijke momenten centraal

Op de nieuwe postzegels staan opvallende momenten uit het 12,5-jarig huwelijk. PostNL koos deze gebeurtenissen omdat ze de rol van ons koningshuis – en koning Willem-Alexander in het bijzonder – laten zien: verbinden, vertegenwoordigen en aanmoedigen. Zo zien we de koning en de koningin terwijl ze Nederlandse sporters aanmoedigen en is het verhaal van Willem-Alexander aan de pers over zijn huwelijksaanzoek afgebeeld.

Verkrijgbaarheid

De postzegels ‘12,5 jaar koninklijk huwelijk’ zijn te koop bij alle Bruna-vestigingen en via Collect Club op postnl.nl/collectclub. Op deze postzegels staat Nederland 1, bedoeld voor post tot 20 gram met een bestemming binnen Nederland. De geldigheidstermijn van de postzegels is onbepaald.

www.postnl.nl/collectclub