Basisscholen versturen massaal kerstkaarten

Nieuw lesprogramma ‘Kerst in de klas’ leert kinderen kerstkaarten schrijven

Basisscholen versturen massaal kerstkaarten

Den Haag, 15 december 2014 – Leerlingen uit de groepen 4, 5 en 6 verrassen deze week massaal hun opa, oma, beste vriendje of buurvrouw met een handgeschreven kerstkaart. Ruim 2.300 basisscholen in Nederland doen namelijk mee aan ‘Kerst in de klas!’ Met dit nieuwe lesprogramma laat PostNL kinderen ervaren hoe bijzonder het is om een handgeschreven kerstkaart te versturen.

In een interactieve les gaan de kinderen aan de slag met hun kerstkaarten. Daarbij legt hun leerkracht uit dat zij een kerstkaart mogen versturen aan iemand die bijzonder voor hen is. Ze versieren hun kaarten en schrijven de persoonlijke wensen erop. Tijdens de lessen bewonderen de kinderen alle kerstkaarten en lezen ze deze aan elkaar voor. Het slot van de les is het posten van de kerstkaarten in een brievenbus in de buurt. Daarnaast krijgen kinderen extra kerstkaarten mee naar huis. 

Handgeschreven kerstkaart 

PostNL-directeur Barry Husman (Consumentenmarkt) is trots dat zo veel basisscholen meedoen aan dit lesprogramma. “Mooi om te zien dat jonge kinderen graag handgeschreven kerstkaarten willen versturen aan een dierbaar persoon. Dankzij hen blijft deze mooie traditie bestaan.” 

Lees meer over Kerst in de klas.