Beat Blue Monday, stuur een Ouderenfondskaartje

2014-01-17 ouderenfondskaart

De gezelligheid van de feestdagen is achter de rug, de dagen zijn kort en de zomer is nog ver weg. Een periode waarin veel mensen zich alleen voelen.

Zo is 'Blue Monday', dit jaar maandag 20 januari, volgens de Britse psycholoog Cliff Arnall de meest deprimerende dag van het jaar. Het Nationaal Ouderenfonds roept daarom iedereen op om de komende tijd mee te doen aan deze landelijke actie en een kaartje te sturen naar iemand die het nodig heeft. Dit kan een oudere zijn maar ook een vriend of vriendin, familielid, collega of iemand uit de buurt. Met een klein gebaar kun je soms het verschil maken.

De Ouderenfondskaarten zijn een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds en Kaartwereld en zijn te versturen via ouderenfonds.nl en Kaartwereld.nl. De kaarten zijn ontworpen door basisschoolleerlingen die meededen aan 'Jongeren portretteren ouderen'. Een deel van de opbrengst van deze kaarten gaat naar projecten van het Ouderenfonds om eenzaamheid onder ouderen te bestrijden. Tijdens de kerstperiode verspreidde het Ouderenfonds via de kerstdiners en de BoodschappenPlusbussen ook al 30.000 Beat Blue Monday kaarten, die ouderen kunnen versturen.