Nieuwste PostNL plugin voor webwinkels beschikbaar

2014-01-22 postnl plugin voor webwinkels

PostNL lanceert een nieuwe plugin voor webwinkels die gemaakt zijn met Magento en SEOshop.

Met de nieuwe plugin kan de webwinkelier zijn klanten laten profiteren van twee nieuwe bezorgopties van PostNL: avondbezorging op dinsdag en donderdag en extra vroeg ophalen op 450 postkantoren. Klanten van webwinkels willen steeds vaker zelf bepalen wanneer en waar een pakket bezorgd wordt. Uit onderzoek van PostNL blijkt dat 35% van de ontvangers van pakketten avondbezorging als optie wenst. Daarnaast heeft 89% van de webwinkeliers behoefte aan een gemakkelijke technische koppeling met hun vervoerder.

Extra vroeg ophalen zorgt ervoor dat de klant de volgende ochtend om 8.30 uur zijn pakket kan ophalen op een selectie van 450 postkantoren, dus nog voor een dag begint. Andere klanten ontvangen hun pakket juist liever ’s avonds; op dinsdag- en donderdagavond tussen 18.00 uur en 21.30 uur in bijna heel Nederland. De plugin is een van manieren om online shoppers de twee nieuwe bezorgopties aan te bieden. Avondbezorging wordt 1 mei dit jaar ingevoerd.

Behalve bezorgopties helpt de PostNL plugin ook de winkelier van de webshop bij het verzenden van het pakket. Zo wordt onder andere met één druk op de een verzendlabel gemaakt voor een order en in één oogopslag kan de status van de zending worden bekeken. De plugin is beschikbaar als download op de PostNL website.