Bedrijven en overheid stimuleren met competitie zuinig en veilig rijden

20140602 Competition offers companies and government agencies incentives to drive safely and economically

Onlangs hebben in de veiligheids- en zuinigheidswedstrijd "Drivers Challenge" werknemers van ANWB, het ministerie van Infrastructuur en Milieu, PostNL, Shell en Siemens in vijftien teams, het tegen elkaar opgenomen. Hun meest energiebewuste werknemers gingen tijdens Shell Eco-marathon de uitdaging aan. Met deze wedstrijd willen deze organisaties op een leuke en competitieve manier het belang van zuinigheid en veiligheid bij hun werknemers benadrukken. Tom Hendrix en Ron Teunissen van ANWB zijn de winnaars. De tweede plaats was ook voor een ANWB team. Een team van PostNL nam de derde prijs mee naar huis.

De teams testten op een 40-kilometer lange route over de openbare weg het rijgedrag van de deelnemers op zuinigheid. Zij reden met zes Audi A3 Sportback g-tron voertuigen van Pon’s Automobielhandel. De manier waarop je remt, versnelt en bochten neemt, heeft grote invloed op het brandstofverbruik. Ook was er een behendigheidsparcours voor veilig rijden op het Ahoy terrein. Daarvoor zijn verschillende verrichtingen en oefeningen getest, waaronder een slalom, snelheidsinschatting, stippen rijden en achteruit parkeren. Daarnaast leerden de deelnemers hoe je veilig uit een auto moet komen die op zijn kop ligt.

Met de Drivers Challenge willen de betrokken organisaties hun bijdrage leveren aan verdere verduurzaming van de mobiliteit. Shell Eco-marathon is één van ‘s werelds meest uitdagende studentenwedstrijden op het gebied van innovatie, techniek en duurzaamheid.