Room shopping: nieuwe samenwerking PostNL en 9straatjesonline.com

20140612 Room shopping: new collaboration between PostNL and 9straatjesonline.com

In Amsterdam is een nieuwe manier van online winkelen geïntroduceerd.

Gasten van het chique hotel The Dylan aan de Keizersgracht, kunnen naast de roomservice nu ook gebruik maken van roomshopping. Via het interactieve televisiescherm op hun kamer winkelen zij in het omliggende winkelgebied 'De 9 straatjes'. Hier bevinden zich dicht bij elkaar zo'n 40 bijzondere winkels die samen één website hebben, www.9straatjesonline.com.

Na de bestelling kan het artikel binnen 1 uur op de hotelkamer worden afgeleverd door de speciaal hiervoor ontwikkelde PostNL Same Hour Delivery Service. PostNL dochteronderneming Valid Express haalt het pakketje meteen op in de winkel en brengt het direct naar het hotel. Bij kleinere bestellingen gebruikt de koeriersdienst hiervoor een fiets, grotere pakketten gaan met de auto. Als er iets minder haast is kan de klant ook kiezen voor Same Day Delivery Service; dan krijgt de hotelgast het pakketje in ieder geval op de dag dat het besteld is.

Niet alleen de internationale gasten van The Dylan kunnen van deze snelle service gebruik maken, ook de inwoners van Amsterdam (binnen de ring) die online bij de 9 straatjes winkelen kunnen binnen één uur of binnen één dag hun bestelde artikel bezorgd krijgen door Valid Express. De Same Day Delivery Service is voor hen beschikbaar bij bestellingen vóór 14.00 uur en de Same Hour Service is beschikbaar tot 17.00 uur. Voor reguliere klanten binnen en buiten Amsterdam is er ook de mogelijkheid om bij een gewone bestelling te kiezen voor avondbezorging of voor het zelf extra vroeg ophalen bij het dichtstbijzijnde postkantoor.