Zo had de koningszegel er ook uit kunnen zien

20140513 The king's stamp could also have looked like this

Het Museum voor Communicatie toont voor het eerst de ontwerpen voor de koningspostzegel die het niet zijn geworden. Naast Studio Job mochten nog drie kunstenaars en ontwerpers een voorstel maken. De creaties van Christian Borstlap, Martijn Sandberg en creatief bureau …,staat zijn vanaf 13 mei tot en met 7 september te zien als onderdeel van de tentoonstelling XXS Dutch Design.

Christian Borstlap is grafisch ontwerper. Hij maakte naam met animatiefilmpjes in opvallende kleuren. Martijn Sandberg is beeldend kunstenaar, hij zoekt de spanning op tussen tekst en beeld. Creatief bureau …,staat werkt op het snijvlak van design, branding, reclame en architectuur, voor merken als Nike, Bugaboo, Heineken en Levi's. De ontwerpers van Studio Job zijn internationaal bekend om hun vernieuwende, monumentale en heldere ontwerpen.PostNL koos voor deze kunstenaars en ontwerpers omdat zij een nieuwe generatie ontwerpers vertegenwoordigen die het nieuwe Koningschap duidelijk en helder kunnen markeren.

Voor alle voorstellen gold de foto van Rineke Dijkstra als uitgangspunt. Verder kregen de ontwerpers en kunstenaars alle vrijheid, als het ontwerp maar tijdloos, herkenbaar en karakteristiek was. Studio Job kreeg uiteindelijk de opdracht omdat hun ontwerp het beste aan deze voorwaarden voldeed.