Opzij roept Herna Verhagen uit tot machtigste vrouw van Nederland

Herna Verhagen ‘most powerful woman in the Netherlands’ according to Opzij

Amsterdam, 17 november 2014 – Het tijdschrift Opzij heeft Herna Verhagen, CEO van PostNL, uitgeroepen tot machtigste vrouw van Nederland. Dat gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst in Amsterdam, waar de jaarlijkse top-100 van Opzij werd bekend gemaakt. In haar speech vroeg Verhagen bijzondere aandacht voor het thema multiculturele diversiteit.

Diversiteit

De jury noemde twee zaken die belangrijk waren bij hun keuze voor Verhagen. Dat zij PostNL door een moeilijke periode heeft geleid en het feit dat diversiteit bij PostNL en voor haar persoonlijk een belangrijk thema is. In haar speech zei Verhagen: “Diversiteit gaat voor mij ook over gelijkheid en gelijkwaardigheid ongeacht etnische achtergrond. Het benutten van multiculturele talenten is voor het succes van Nederland van cruciaal belang, maar gebeurt nog te weinig. Vanuit ratio en vanuit persoonlijke overtuiging verdient iedereen gelijke kansen haar en zijn talenten tot ontwikkeling te brengen en carrière te maken.”

PostNL

Zij voegde daar aan toe: “Ik ben trots deze prijs in ontvangst te nemen. Ik zie deze prijs als een aanmoediging, de klus bij PostNL is nog niet klaar. We hebben veel bereikt, maar ook nog een aantal belangrijke stappen te zetten. Deze prijs vanavond is een extra boost om door te gaan op het ingeslagen pad en ons bedrijf op een sociale manier nog gezonder en toekomstgerichter te maken.”