PostNL lanceert lesprogramma ‘Post in de Klas’

Post in de klas!

Den Haag, 8 oktober 2014 – Onder basisschoolleerlingen leven veel vragen over post, het beroep van postbezorger, maar ook over hoe een postbedrijf werkt. Om al deze vragen te beantwoorden, heeft PostNL het lesprogramma ‘Post in de Klas’ samengesteld. Zo maken leerlingen van basisscholen in Nederland kennis met de wereld van post en pakketten.

De afgelopen jaren ontving PostNL geregeld aanvragen van basisscholen naar informatie die begrijpelijk is voor kinderen en die aansluit bij hun belevingswereld. Kinderen zien het bezorgen van post en pakketten als een stoer beroep. Het spreekt tot hun verbeelding en zij willen hier graag meer over weten. PostNL geeft graag antwoord op deze vragen met de speciaal ontwikkelde lespakketten. Basisscholen kunnen deze gratis downloaden van de website en direct aan de slag. 

Lespakket gratis beschikbaar voor basisscholen 

Vanaf oktober kunnen zo’n 1,3 miljoen basisschoolleerlingen van de groepen een t/m acht in Nederland aan de slag met de gratis lespakketten. Hiervoor ontvingen bijna 8.000 basisscholen een geprinte mailing in de vorm van een grote ansichtkaart. Groot voordeel is dat scholen deze kunnen gebruiken in hun normale lesprogramma’s. Als hier vraag naar is, kan soms ook de lokale postbezorger een bezoek aan een klas brengen.

www.postnl.nl/postindeklas