André Kuipers bestelt eerste kinderpostzegels van 2014 in het Rijksmuseum

André Kuipers bestelt eerste kinderpostzegels van 2014 in het Rijksmuseum

Amsterdam, 23 september 2014 – Astronaut André Kuipers heeft vandaag de eerste kinderpostzegels van dit jaar besteld bij de 9-jarige Giovanni, projectambassadeur van de Kinderpostzegelactie 2014. Vanaf morgen gaan kinderen massaal langs de deuren om kinderpostzegels, kaarten en pleisters te verkopen. Stichting Kinderpostzegels en PostNL brengen dit jaar samen met het Rijksmuseum de kinderpostzegels uit. Daarbij staat goed onderwijs voor alle kinderen voorop. ‘Laat kinderen leren’ is daarom het thema van de Kinderpostzegelactie 2014.

De aftrap vond plaats voor de Nachtwacht in het Rijksmuseum in Amsterdam. De kinderen van het Rijksmuseum staan dit jaar centraal op de kinderpostzegels. Bij het maken van de zegels heeft grafisch vormgever Julius Vermeulen van PostNL geput uit een aanbod van kunstenaars van de Gouden eeuw tot laat in de vorige eeuw, van Israëls tot Breitner.

Giovanni was vandaag voor het eerst in zijn leven in het Rijksmuseum. Hij had moeite met lezen en schrijven. Dankzij hulp van stichting De Katrol gaat hij weer met plezier naar school. Met de opbrengst van de Kinderpostzegelactie worden projecten zoals De Katrol gesteund. Giovanni houdt van alles wat met planeten en sterren te maken heeft, en wil later sterrenkundige worden. Hij verkocht de eerste zegels aan zijn idool, André Kuipers.

Meer informatie over de kunstwerken op de zegels.

20140923 Kinderpostzegels van 2014