Duurzaamheidscore PostNL verbeterd

Duurzaamheidscore PostNL verbeterd

Den Haag, 11 september 2014 – In de internationaal hoog aangeschreven Dow Jones Sustainablity Index eindigt PostNL dit jaar als 2e in de sector Transport & Transport infrastructuur. ‘Voor het eerst sinds 2011 scoren we op alle fronten beter. Onze extra inspanningen hebben resultaat. Ik ben blij met deze score en we gaan door met verbeteren.’ aldus onze directeur Herna Verhagen.

De Duurzaamheidindex beoordeelt zowel de milieueffecten als ook de economische en sociale dimensies van duurzaamheid in een organisatie. PostNL doet het in al die gebieden goed. Door de sterk verlaagde CO2 uitstoot van zowel onze wagens als onze gebouwen halen we de maximale score. Het goede en constructieve overleg met onze stakeholders en de stijging van de klanttevredenheid dragen ook bij aan de verbetering. 

PostNL wil een duurzaam bedrijf zijn, zowel voor onze medewerkers, het milieu als ook voor de samenleving. We leveren de duurzaamste post- en pakketoplossing voor onze klanten en de maatschappij. In de markten waar we actief zijn willen we onderscheidend en toonaangevend zijn. Vanuit deze doelstellingen is de Dow Jones Sustainability Index (DJSI) een belangrijk meetinstrument. 

De DJSI is een wereldwijd gerenommeerde duurzaamheidranglijst waarin sinds 1999 jaarlijks meer dan 2.500 toonaangevende bedrijven worden beoordeeld op relevante duurzaamheids aspecten. Investeerders gebruiken informatie uit de DJSI bij het maken van keuzes voor duurzame investeringen.