PostNL bezorgt 5.939 pakketten voor de Koningsspelen

Koningsspelen

Den Haag, 16 april 2015 - PostNL bezorgt voor het derde jaar op rij bij alle deelnemende basisscholen de pakketten voor de Koningsspelen. Dat zijn er in totaal 5.939. De 34 Willem-Alexanderbasisscholen ontvingen hun pakket op 16 april. De Koning Willem-Alexanderschool in Culemborg stond extra in het middelpunt. Daar zijn pakketbezorger Cees van Doorn en Koningsspelen-presentator Tim Douwsma het pakket persoonlijk gaan overhandigen. Bij hun aankomst zongen de leerlingen het speciale Koningsspelen-liedje, ‘Energie!’.

In totaal doen 5.854 basisscholen en ruim 1,2 miljoen kinderen in Nederland en het Caribisch gebied mee met de Koningsspelen op vrijdag 24 april 2015. De scholen ontvangen het pakket voor de Koningsspelen tussen 8 en 20 april. Het pakket bevat een vlag, een springtouw, elastieken, pionnen en een speciale reactiebal. Allemaal voorwerpen waarmee de scholen zelf invulling kunnen geven aan de Koningsspelen en waarmee de kinderen ook op andere momenten in het jaar nog kunnen spelen. 

Nederlandse scholen in het buitenland 

PostNL zorgt er niet alleen voor dat de scholen in Nederland en in het Caribisch gebied mee kunnen doen aan de Koningsspelen. 10.000 leerlingen van Nederlandse scholen in het buitenland en Nederlandse afdelingen van Europese scholen kunnen dit jaar ook meedoen. Dankzij de samenwerking met Stichting Nederlands Onderwijs in het Buitenland en Koningsspelen.