Postzegel voor liefdespost

Liefde gevangen op postzegel

Den Haag, 22 april 2015 – PostNL introduceert de nieuwe Liefdespostzegel. Deze nieuwe postzegel is speciaal bedoeld voor het versturen van liefdespost zoals huwelijksaankondigingen en speciale kaarten voor personen die je lief hebt.

Op de Liefdespostzegel zijn alle elementen en kleuren van de liefde op een speciale manier afgebeeld door ontwerper Marenthe Otten. Zij slaagde erin om één totaalbeeld voor de liefde te creëren, waarin beweging, dynamiek, geluk en verbinding een belangrijke rol spelen.

Dansende postzegel 

"Op één plek staat een wit hartje, precies op dezelfde plek als het menselijke hart. Het hart is omgeven door blauwe stippen. Deze raken wel het hart, maar niet elkaar. En kijk je langer naar het ontwerp, dan zie je het beeld dansen, net als de liefde. Want liefde is altijd in beweging, liefde stroomt. De keuze voor de kleuren roze, rood, wit en blauw waren voor mij gemakkelijk, die staan op deze postzegel voor romantiek, warmte, passie en met je hoofd en hart in de wolken lopen als je door de liefde bent geraakt", zo vertelt Marenthe Otten over haar ontwerp.

Verkrijgbaarheid 

Na tien jaar vervangt PostNL de oude Liefdespostzegel. Op de nieuwe Liefdespostzegels (per 10 stuks) staat 'Nederland 1', bedoeld voor (liefdes)post tot 20 gram met een bestemming binnen Nederland. De Liefdespostzegels zijn vanaf 28 april online te koop via Postkantoor.nl en Collectclub.nl een afhankelijk van de voorraad ter plaatse, bij het postkantoor in de buurt.
De geldigheidstermijn van de postzegels is onbepaald.