Menu

800.000 pakketten met studieboeken onderweg

Logo PostNL

Den Haag, 11 augustus 2015 - Voor PostNL is het nieuwe schooljaar al begonnen. Maar liefst 800.000 pakketten studieboeken worden gedurende de zomervakantie gesorteerd en geleverd aan scholen en leerlingen. PostNL beleeft momenteel de drukste week met schoolboeken. Het is een enorme logistieke operatie om alle pakketten op tijd bezorgd te krijgen in Nederland en België.

Terwijl de meeste studenten en middelbare scholieren nog aan het genieten zijn van hun welverdiende vakantie, is PostNL al volop bezig met hun nieuwe leerjaar. Op de sorteer- en distributiecentra wordt dag en nacht gewerkt om alle boeken voor het begin van het schooljaar te sorteren. In de week van 10 augustus wordt de grootste piek verwacht. PostNL sorteert en levert dan in één week 200.000 pakketten met schoolboeken. De scholieren en studenten uit de regio Noord ontvangen hun studieboeken als eerste. Zij starten immers op 17 augustus weer met hun schooljaar.

Boekenroute

Na sluiting van het schooljaar sturen scholieren hun ‘oude’ boeken voor hergebruik terug naar de leveranciers. Tijdens de vakantie plaatsen leerlingen hun nieuwe bestellingen voor het komend schooljaar. Bij de leveranciers volgt er dan een race tegen de klok om alle boeken tijdig te verpakken en verzendklaar te maken. PostNL zorgt er vervolgens voor dat alle boeken zo snel mogelijk retour gaan en dat alle leerlingen hun nieuwe boeken op tijd ontvangen. Dankzij de maximale inzet van alle betrokkenen wordt deze prestatie jaarlijks bereikt.