Citaten uit historische brieven op postzegels

Postzegelvel Brieven Schrijven

Den Haag, 17 augustus 2015 – PostNL geeft tien postzegels uit, waarbij portretten en tekstfragmenten van vijf beroemde Nederlandse briefschrijvers centraal staan.

De keuze voor de briefschrijvers en hun citaten maakte PostNL in samenwerking met de Koninklijke Bibliotheek. Er is gekozen voor: de schilders Rembrandt van Rijn en Vincent van Gogh, dichter Leo Vroman, de natuurwetenschapper Christiaan Huygens en Desiderius Erasmus onder meer priester, filosoof en humanist. 

Postzegel als inspiratie 

“Dit postzegelvel toont de rijke historie van brieven schrijven in Nederland. Op de postzegels staan brieffragmenten van deze vijf beroemde Nederlanders afgebeeld met de onderwerpen waar zij op dat moment mee bezig waren. Op belangrijke momenten doen mensen dit nog steeds. Laat het nieuwe postzegelvel daarvoor een inspiratie zijn”, aldus PostNL-marketingdirecteur Ludo Voorn. 

Portretten en tekstfragmenten 

Arthur Herrman en Robin Sluijs van bureau Kummer & Herrman stortten zich op het ontwerp van de postzegels. “In een mooi grafisch proces hebben we de portretten en alle interessante informatie een plek gegeven. Het postzegelvel is één geheel geworden, waarbij de twee postzegels per briefschrijver zich onderscheiden door bijvoorbeeld een eigen kleur”, vertelt Arthur Herrman. 

Verkrijgbaarheid 

Op de tien postzegels ‘Brieven schrijven’ staat ‘Nederland 1’, bedoeld voor post tot 20 gram met een bestemming binnen Nederland. Deze postzegels zijn te koop bij alle Bruna-winkels en via Collectclub.nl. De geldigheidstermijn van de postzegels is onbepaald.