Primeur voor 88e verjaardag Dick Bruna: nijntje in kleur op zilveren postzegel

Zilveren postzegel Nijntje

Den Haag, 21 augustus 2015 – PostNL brengt op 24 augustus een bijzondere Zilveren Postzegel uit, ter gelegenheid van de 88ste verjaardag van Dick Bruna en ‘nijntje 60 jaar’. Voor het eerst kent de Zilveren Postzegel een kleurige afbeelding op zilver.

Kenmerkende nijntje-kleuren 

Voor de Zilveren Postzegel heeft PostNL een nieuwe techniek gebruikt. Voor de afbeelding van nijntje is een kleurendruk op zilver toegepast. Daardoor krijgen de kenmerkende nijntje-kleuren extra aandacht. De postzegel is geproduceerd door de Koninklijke Nederlandse Munt in Utrecht. 

Vorig jaar maakte de tekenaar bekend definitief te stoppen met tekenen. Zijn boekjes zijn nog steeds razend populair. Een goede reden om – naast nijntje’s verjaardag –een Zilveren Postzegel over het konijntje uit te brengen. 

Verkrijgbaarheid 

De écht zilveren postzegel van nijntje heeft een beperkte oplage van 1.000 exemplaren en is online te koop via postnl.nl/nijntje60 en via Collectclub.nl. De postzegel is in een luxe bewaarverpakking verkrijgbaar voor € 25, - en heeft de waarde ‘Aangetekend’, te gebruiken voor aangetekende post tot 2 kilo binnen Nederland. De geldigheidstermijn van de postzegel is onbepaald. PostNL geeft gedurende het hele jaar ook een postzegelserie uit over ‘nijntje 60 jaar’. De serie bestaat uit twaalf postzegelvellen, allemaal gebaseerd op bestaande nijntje-boeken.