Bekendste schilderijen Vincent van Gogh op nieuwe postzegels

Bekendste schilderijen Vincent van Gogh op nieuwe postzegels

Den Haag, 15 januari 2015 – Vier nieuwe postzegelseries staan dit jaar in het teken van de schilder Vincent van Gogh. Op de nieuwe postzegels van PostNL staan onder andere de thema’s Landschappen en Boerenleven afgebeeld. “Hiermee schenken wij aandacht aan een van beroemdste schilders uit de negentiende eeuw”, aldus Ludo Voorn – directeur Marketing van PostNL.

In 2015 is het 125 jaar geleden dat Vincent van Gogh overleed. Tijdens dit Van Gogh-jaar – met als centraal thema ‘125 jaar inspiratie’ – zetten veel instellingen zich in om het erfgoed van de schilder te bewaren. Dit was voor PostNL aanleiding om in 2015 diverse postzegelseries uit te brengen over schilderijen uit het Van Gogh Museum en het Kröller-Müller Museum. 

Verkrijgbaarheid 

De postzegels zijn vanaf 5 januari (Landschappen) en vanaf 2 februari (Boerenleven) te koop bij alle Bruna-winkels en via Collect Club op postnl.nl/collectclub. Op 2 februari verschijnt de volgende postzegelserie, met als thema Boerenleven. Hierop staan tien wereldberoemde schilderijen afgebeeld.