Honderd kinderen zijn 29 januari 2015 de baas van BV Nederland

Bilal el Mohammadi neemt de stoel van Herna Verhagen van PostNL over

Honderd kinderen zijn 29 januari 2015 de baas van BV Nederland

Den Haag/ Amsterdam, 26 januari – Op 29 januari nemen honderd kinderen uit het hele land voor een dag het stokje over van een baas, CEO, directeur, burgemeester of hoofdredacteur tijdens JINC’s Baas van Morgen. Bij PostNL nemen Bilal el Mohammadi en Rania Yahia uit groep 8 van basisschool Het Palet in Den Haag, voor een dag de stoel van CEO Herna Verhagen over. JINC is een organisatie die jongeren van 8 tot en met 16 jaar helpt met een goede start op de arbeidsmarkt.

Leerlingen uit Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Almere, Brabant, Den Haag en Kennemerland krijgen de kans één dag te ervaren hoe het is om aan het roer te staan van een bedrijf of organisatie. Als ‘Baas van Morgen’ schuiven ze aan bij een vergadering, spreken de medewerkers toe, brainstormen en geven hun visie of een interview. 

Extra duwtje in de rug
Herna Verhagen, CEO van PostNL vindt Baas van Morgen een mooi initiatief. “Kinderen zijn de toekomst van onze samenleving en onze medewerkers van morgen. Ons bedrijf staat middenin in de samenleving en daarom vinden wij het belangrijk om waar nodig deze generatie een extra duwtje in de rug te geven", aldus Herna Verhagen. 

Inspiratie
“JINC’s Baas van Morgen is bedoeld om kinderen kennis te laten maken met een omgeving die ze van huis uit niet kennen”, aldus Daniel Roos, directeur JINC. “Een kind een dag op de stoel van de baas levert twee vliegen in een klap: verfrissende ideeën voor een bedrijf en een onvergetelijke ervaring voor een kind. JINC’s Baas van Morgen is een inspirerende ervaring die kinderen met talent een extra steun in de rug geeft.”