Nijntje 60 jaar: feestjaar van start met nieuwe postzegels

Nijntje op de fiets

Den Haag, 28 januari 2015 - Dit jaar staat in het teken van een van 's werelds beroemdste kinderhelden. Nijntje wordt namelijk 60 jaar. Illustrator Dick Bruna tekende het witte konijntje op 21 juni 1955 voor het eerst. Vandaag was de aftrap van het officiële 'nijntje jaar', met de onthulling van de eerste serie 'nijntje postzegels' en een spectaculair kunstproject.

Nadat Nijntje en haar vriendinnetje Nina een lied hadden gezongen uit de nieuwe musical 'Nijntje viert feest', overhandigde PostNL-directeur Ludo Voorn de eerste postzegels aan Nijntje en Nina. Voorn vertelde waarom Nijntje op haar zestigste verjaardag een eigen postzegel verdient. "Wij onderstrepen deze belangrijke gebeurtenis graag met de uitgifte van twaalf series postzegels, gedurende het jaar. Ik ben ervan overtuigd dat veel mensen met deze unieke postzegels zich de Nijntje boekjes weer levendig gaan herinneren."

Nijntje kunstproject 

In het vervolg van het programma onthulde kunstenaar Richard Hutten vervolgens het eerste kunstproject rond Nijntje. "Bijzonder aan het beeld is dat Nijntje je altijd aankijkt. Het konijntje heeft geen voor- en achterkant, omdat Nijntje zes ogen en zes mondjes heeft", zo lichtte Hutten het kunstproject toe. 

Verkrijgbaarheid 

Op de Persoonlijke Postzegels Nijntje 60 jaar staat de waardeaanduiding Nederland 1, bedoeld voor post tot 20 gram met een bestemming binnen Nederland. De Persoonlijke Zilveren Postzegel is bestemd voor aangetekende post met een bestemming binnen Nederland. De serie Nijntje 60 jaar is, zolang de voorraad strekt, verkrijgbaar via collectclub.nl. De geldigheidstermijn is onbepaald.

Nijntje 60 jaar