Van Gogh’s portretten inspiratie voor nieuwe postzegels

Postzegelvel portretten Van Gogh

Den Haag, 28 juli 2015 – PostNL staat in 2015 met een speciale postzegelserie stil bij het 125e sterfjaar van Vincent van Gogh. Op 29 juli, precies op zijn 125e sterfdag, presenteert PostNL de laatste postzegels in deze serie ‘Vincent van Gogh 1853 – 1890’. Deze postzegels laten allemaal portretten van Van Gogh zien.

Op de tien postzegels met portretten komen onder meer bekende werken voor als ‘Kop van een vrouw’, ‘De minnaar’ en ‘Portret van Joseph Roulin’, die als postbeambte werkte op het station van Arles. Eerder dit jaar verschenen in deze serie over Van Gogh, postzegels met de thema’s landschappen, boerenleven en stad & dorp. Allemaal onderwerpen die voor Van Gogh een inspiratie waren voor zijn schilderijen. De afgebeelde schilderijen op de postzegels komen allen uit het Van Gogh Museum en het Kröller-Müller Museum. 

Eerbetoon compleet 

“Bij de eerdere postzegeluitgiftes dit jaar merkten wij dat de meester-schilder leeft als nooit tevoren. Van Gogh maakte bijna 900 schilderijen. Daaruit hebben we zestig schilderijen gekozen om af te beelden op een postzegel. Deze laatste postzegels maken het eerbetoon compleet”, vertelt PostNL-marketingdirecteur Ludo Voorn. 

Verkrijgbaarheid 

Op de tien postzegels van Van Gogh met thema portretten staat ‘Nederland 1’, bedoeld voor post tot 20 gram met een bestemming binnen Nederland. Deze postzegels en de rest van de serie zijn landelijk te koop bij alle PostNL- postkantoren, alle Bruna-winkels en via Collectclub.nl. Naast de postzegels voor gebruik binnen Nederland, verschenen er ook 4 postzegelvellen voor internationaal gebruik. Deze zijn verkrijgbaar via Collectclub.nl. De geldigheidstermijn van de postzegels is onbepaald.