Boegbeelden Volvo Ocean Race nemen postzegels in ontvangst

Boegbeelden Volvo Ocean Race nemen postzegels in ontvangst

Den Haag, 19 juni 2015 – Op het Volvo Ocean Race festival in Den Haag overhandigde PostNL vandaag de nieuwe postzegels over de grootste zeilrace. Volvo Ocean Race CEO Knut Frostad en Team Brunel schipper Bouwe Bekking namen de nieuwe postzegels persoonlijk in ontvangst van PostNL-directeur Marketing Ludo Voorn.

Op het postzegelvel 'Volvo Ocean Race Pitstop Den Haag 2015' staan deelnemende teams in volle actie afgebeeld. “De wedstrijd op volle zee stond voor ons centraal. De gebruikte foto’s zijn van eerdere etappes van deze editie, dat maakt deze postzegels heel actueel”, vertelt Ludo Voorn.

Volledige race in beeld

Knut Frostad sprak zijn waardering uit over de keuzes die PostNL heeft gemaakt om beelden van de race te gebruiken. "De postzegels zijn een fantastische herinnering aan de gehele Volvo Ocean Race, vanaf de start in Alicante in Spanje tot de climax in Gotenburg, Zweden. Het is geweldig om de laatste negen maanden van de intensieve race en epische avonturen afgebeeld te zien op tien postzegels."

Oceaanzeilen onder aandacht

Bouwe Bekking vertelde hoe trots zijn team is op de postzegels. “Ik vind het geweldig dat PostNL deze speciale Volvo Ocean Race postzegels gemaakt heeft. Op deze manier komt het oceaanzeilen nog meer onder de aandacht in Nederland. Hopelijk helpen dit soort initiatieven ook om draagvlak in het brede segment van het Nederlandse bedrijfsleven te creëren, zodat er ook in de volgende Volvo Ocean Race een Nederlands zeilteam meedoet, zegt Bouwe Bekking.”

Verkrijgbaarheid

Op de postzegels Volvo Ocean Race Pitstop Den Haag 2015 staat ‘Nederland 1’, bedoeld voor post tot 20 gram met een bestemming binnen Nederland. Deze postzegels zijn, zolang de voorraad strekt, onder meer verkrijgbaar bij de Bruna-winkels en via Collectclub.nl. De geldigheidstermijn van de postzegels is onbepaald.