De Gouden Boekjes op kinderpostzegels 2015

De Gouden Boekjes op kinderpostzegels 2015

Den Haag/ Leiden, 29 juni 2015 - Veel mensen zijn groot geworden met de verhalen van de Brandweermannetjes, de Gele Taxi en Poes Pinkie. Dit jaar sieren de vrolijke afbeeldingen van de Gouden Boekjes de kinderpostzegels. PostNL en Stichting Kinderpostzegels Nederland verwachten met dit kleurrijk ontwerp weer veel enthousiasme voor de kinderpostzegels. Met de opbrengst van de verkopen steunt de stichting Kinderpostzegels projecten die kansen creëren voor kwetsbare kinderen in binnen- en buitenland.

In september gaat de Kinderpostzegelactie weer van start. Een nieuw element aan de actie is dat scholen dit jaar zelf mogen kiezen waar de opbrengst van hun leerlingen naar toe gaat. Ze kunnen kiezen uit drie thema’s: stop kinderarbeid, ieder kind een gezin, bij de les blijven.

Ludo Voorn, directeur marketing PostNL: “De Gouden Boekjes, wie is er niet groot mee geworden? Ik ben ervan overtuigd dat deze kinderpostzegels bij veel mensen een warm gevoel oproepen. Hoe leuk is het om straks een kaart of brief te versturen met een postzegel van een Gouden Boekje erop?”