Markante Nederlandse bruggen op nieuwe postzegels

Markante Nederlandse bruggen op nieuwe postzegels

Den Haag, 30 maart 2015 – Nederland telt duizenden bruggen die essentieel zijn als knooppunten in onze infrastructuur. PostNL besteedt met de postzegels ‘Bruggen in Nederland’ aandacht aan tien naoorlogse bruggen.

Aanleiding om deze tien bruggen op postzegels af te beelden is de belangrijke verkeersfunctie en bijzondere vormgeving van de bruggen. In samenwerking met de Nederlandse Bruggenstichting viel de keuze op tien relatief onbekendere nieuwe bruggen. Dit zijn de HSL-brug (Moerdijk), de Ehzerbrug (Almen), de Kolenhavenbrug (Delft), de Tuibrug (Heusden), de Jan Waaijerbrug (Zoetermeer), De Oversteek (Nijmegen), de Zeelandbrug (de Oosterschelde), de Hanzeboog (Zwolle), de Zouthavenbrug en de Nesciobrug (beiden Amsterdam). Zeven van de tien bruggen komen ook voor in het boek ‘De Nederlandse brug, 40 markante voorbeelden’. Meer informatie over de architecten en fotografen van de bruggen.

Een brug slaan

Voor de ontwerpers Hans en Sabine Bockting was het een uitdaging om de bruggen herkenbaar op postzegels te visualiseren. “We hebben per brug de details uitgezoomd tot je duidelijk ziet wat die allemaal overbrugt. Dus ook water of land en waar mogelijk een horizon”, vertelt Sabine Bockting Reinhardt. “Daarnaast creëren we door de positie en uitsnede van de foto een evenwichtig totaalbeeld. Tot slot hebben we tussen de verschillende postzegels een brug willen slaan, bijvoorbeeld door witte vlakken op iedere postzegel op elkaar aan te laten sluiten”, vult Hans Bockting aan.

Verkrijgbaarheid

Op de tien postzegels Bruggen in Nederland staat Nederland 1, bedoeld voor post tot 20 gram met een bestemming binnen Nederland. De postzegels zijn zolang de voorraad strekt vanaf 30 maart te koop bij alle Bruna-winkels en via Collect Club. De geldigheidstermijn van de postzegels is onbepaald.