Nieuwe postzegels vertellen het verhaal van de Volvo Ocean Race

Nieuwe postzegels vertellen het verhaal van de Volvo Ocean Race

Den Haag, 26 mei 2015 – PostNL brengt speciaal voor de Nederlandse tussenstop van de Volvo Ocean Race het postzegelvel 'Volvo Ocean Race Pitstop Den Haag 2015' uit. De race, de zee en de samenwerking binnen de zeilteams staan op de postzegels centraal.

PostNL besteedt aandacht aan de Volvo Ocean Race, omdat de zeilers in de laatste etappe dit jaar ook in Den Haag verblijven. Alle zeven deelnemende teams kregen een plek op de postzegels. Dus ook het Nederlandse team Brunel en de teams Team Vestas Wind en Team SCA – waar ook Nederlanders deel van uitmaken. Zij staan afgebeeld op actiefoto’s van eerdere etappes van de race. Tijdens het Volvo Ocean Race Festival op 19 juni ontvangen de zeilers van Team Brunel de postzegels. 

Ludo Voorn, directeur marketing PostNL: “De race kent een lange traditie en wordt gezien als de zwaarste race ter wereld. Bijzonder is dat er bijna altijd Nederlanders mee doen. Dit past dan ook goed bij de lange zeiltraditie die we als Nederland kennen. Daarom was het voor ons logisch om dit vast te leggen op postzegels, nu de race ook Nederland aan doet.” 

Nadruk op samenwerking 

De postzegels zijn ontwerpen door Jan van Mechelen en Laurens van der Pool van ZEE strategie & ontwerp. “Een gemakkelijke optie is om de nadruk te leggen op de zeiler als individu en voor de locaties die het begin- en het eindpunt zijn van elke etappe. Wij hebben juist gekozen voor de samenwerking die voor een zeilteam tijdens een wedstrijd cruciaal is. Zo konden wij in ons ontwerp ook de beweging van boten tijdens het zeilen goed naar voren laten komen”, vertelt Laurens van der Pool. 

Verkrijgbaarheid 

Op de postzegels Volvo Ocean Race Pitstop Den Haag 2015 staat ‘Nederland 1’, bedoeld voor post tot 20 gram met een bestemming binnen Nederland. Deze postzegels zijn vanaf 26 mei, zolang de voorraad strekt, onder meer verkrijgbaar bij de Bruna-winkels en via Collectclub.nl. De geldigheidstermijn van de postzegels is onbepaald.