Postzegels brengen scheepsmodellen in beeld

Scheepsmodellen postzegelvel

Den Haag, 12 oktober 2015 – PostNL brengt op 12 oktober nieuwe postzegels uit met markante scheepsmodellen van het Maritiem Museum in Rotterdam.

De scheepsmodellen op de postzegels geven een goed overzicht van scheepstypes, die gedurende de afgelopen zeven eeuwen zijn gebouwd. Het oudste afgebeelde schip is een Spaans vrachtschip uit 1425, het nieuwste is een Nederlands constructieschip uit 2014. Vijf van de scheepsmodellen op de nieuwe postzegels maken deel uit van de nieuwe, permanente tentoonstelling in het Maritiem Museum. Deze bestaat totaal uit 25 topstukken uit de eeuwenoude collectie van het museum. 

Alle details van een schip op één postzegel 

Voor de ontwerpers Haico Beukers en Marga Scholma van het ontwerpbureau Beukers Scholma was de grootste uitdaging om de modellen zelf goed in beeld te brengen. “We hebben alle details van een groot schip goed zichtbaar gemaakt op één postzegel”, aldus Beukers. Het bureau Beukers Scholma ontwierp eerder postzegels voor PostNL, onder andere Grenzeloos Nederland: Japan in 2014. 

Verkrijgbaarheid 

Op de tien postzegels ‘Scheepsmodellen van het Maritiem Museum’ staat ‘Nederland 1’, bedoeld voor post tot 20 gram met een bestemming binnen Nederland. Deze postzegels zijn te koop bij alle Bruna-winkels en via Collectclub.nl. De geldigheidstermijn is onbepaald.