André van Duin bestelt de eerste kinderpostzegels 2015

Kinderpostzegels 2015

Amsterdam, 22 september 2015 –André van Duin heeft op 22 september de eerste kinderpostzegels besteld bij de 9-jarige Jadey en de 14-jarige Melissa, beiden projectambassadeur van de Kinderpostzegelactie 2015. Vanaf morgen gaan schoolkinderen massaal langs de deuren om kinderpostzegels, kaarten en pleisters te verkopen. Met de opbrengst van de actie steunt Kinderpostzegels projecten die kansen creëren voor kwetsbare kinderen in Nederland en in het buitenland. Dit jaar sieren de vrolijke afbeeldingen van de Gouden Boekjes de kinderpostzegels.

Bij de selectie van de beelden is gezocht naar illustraties waar warmte, veiligheid en geborgenheid het beste naar voren kwamen. Het werden zes illustraties uit de Gouden Boekjes: Bij Kiki Thuis, Poes Pinkie en Kippetje Tok. Allemaal illustraties die het streven van Stichting Kinderpostzegels goed weergeven; kinderen een veilig thuis geven. 

Mede dankzij de hulp van Stichting Kinderpostzegels groeien projectambassadeurs Jadey en Melissa veilig op en gaan ze met plezier naar school. Melissa werd vroeger gepest. Haar verhaal staat dit jaar centraal, omdat pesten een belangrijk onderwerp is voor Kinderpostzegels. Kinderpostzegels helpt kinderen zich te ontwikkelen om zo het mooiste uit zichzelf te halen.