Dierenportretten van Charlotte Dumas op postzegels

Dierenportretten van Charlotte Dumas op postzegels

Den Haag, 14 september 2015 – PostNL presenteerde op 14 september de postzegels met dierenportretten van fotografe Charlotte Dumas. Mark-Jan Pieterse van PostNL overhandigde in drukkerij Rob Stolk in Amsterdam het eerste exemplaar van de postzegels aan Charlotte Dumas.

Helden en overlevers
Samen met ontwerper Tessa van der Waals koos Charlotte Dumas de sterkste en meest iconische foto’s uit haar series. Mark-Jan Pieterse, manager marketing van PostNL, over het nieuwe postzegelvel: “De postzegels geven de relatie weer die mensen en dieren met elkaar hebben. Iedere postzegel vertelt een eigen verhaal. Het postzegelvel toont een mooie samenhang. De eerste postzegel op het vel laat een held zien: de hond Guinness die na de aanslagen van 11 september zocht naar overlevenden van de aanslag op het WTC. Op de laatste postzegel staat een overlever: een stoere zwerfkat uit Marokko met de zichtbare littekens van het leven op straat.” 

Dieren in ons dagelijks leven
Charlotte Dumas putte voor deze postzegels inspiratie uit haar portretten van dieren tussen 2004 en 2013. “Ik wilde de verstilde beelden van het dier centraal stellen, meestal in rust of vlak voor of na een actie. Het gehele postzegelvel laat zien welke plek dieren in ons dagelijks leven hebben. Deze portretten hebben een directe link met onze samenleving en vertellen ook een verhaal over de constant veranderende rol van dieren.”

Verkrijgbaarheid
Op de tien postzegels ‘Charlotte Dumas: Portretten’ staat ‘Nederland 1’, bedoeld voor post tot 20 gram met een bestemming binnen Nederland. Deze postzegels zijn te koop bij alle Bruna-winkels en via Collectclub.nl. De geldigheidstermijn is onbepaald.

Postzegeluitreiking Dumas