Postzegels brengen vogelleven op vogeleiland Griend in beeld

PostNL bezorgt 6.000 pakketten met springtouwen en frisbees voor de Koningsspelen

Den Haag, 8 april 2016 - Dit jaar viert Natuurmonumenten dat zij een eeuw lang het vogeleiland Griend beschermt. Dit jubileum is voor PostNL aanleiding om tien vogelsoorten die op Griend leven op een postzegelvel af te beelden. Burgemeester Bert Wassink van Terschelling ontving als ‘Heer van Griend’ vandaag het eerste postzegelvel uit handen van Mark-Jan Pieterse, manager Marketing Consumenten van PostNL.

Griend ligt tussen Terschelling en Harlingen. Voor het postzegelvel ‘Griend: vogels van het wad’ koos kunstenaar Erik van Ommen ervoor om de vogels op een eigen karakteristieke manier af te beelden. Elk vogelportret is speciaal door hem met olieverf geschilderd op houten panelen. “Je ziet een vogel poserend voor een portret, broedend op het nest, wandelend langs de vloedlijn, aan de maaltijd of in de lucht. Daarmee domineert de vogel het beeld. Met de natuur van Griend als achtergrond krijgt iedere postzegel de juiste sfeer”, vertelt Van Ommen.

Historische waarde op postzegel

Burgemeester en Heer van Griend Bert Wassink is trots op Griend en op de nieuwe postzegels. “Griend komt hiermee hopelijk voor veel Nederlanders tot leven. Ik ben blij dat we met het postzegelvel de historische waarde van Griend nu ook via de post aan elkaar kunnen overbrengen.”

Nieuw vogelwachtersseizoen

Alleen in de zomermaanden wonen twee vogelwachters van Natuurmonumenten op het eiland. Regiodirecteur Wilfred Alblas sprak beide vogelwachters vlak voor hun vertrek naar het eiland. “Dankzij jullie kunnen tienduizenden broedvogels op Griend elk jaar in alle rust hun jongen grootbrengen. Een aantal broedt maar op een paar plaatsen in Europa, waaronder op Griend. Dat maakt jullie werk zo bijzonder en belangrijk.”

Verkrijgbaarheid

Op de tien postzegels ‘Griend: vogels van het wad’ staat ‘Nederland 1’, bedoeld voor post tot 20 gram met een bestemming binnen Nederland. Deze postzegels zijn te koop bij alle winkels van Bruna en via Collectclub.nl. De geldigheidstermijn is onbepaald.