Speciale postzegels voor 70 jaar Internationaal Gerechtshof

Speciale postzegels voor 70 jaar Internationaal Gerechtshof

Den Haag, 13 april 2016 – PostNL heeft op 12 april speciale postzegels voor het Internationaal Gerechtshof gepresenteerd. Dit gebeurde tijdens de start van de viering van het 70-jarig bestaan deze VN-organisatie. Arno van Bijnen, Commercieel directeur van PostNL overhandigde de postzegelvellen aan Ronny Abraham, president van het Internationaal Gerechtshof en Jozias van Aartsen, burgemeester van Den Haag.

De postzegelpresentatie vond plaats voorafgaand aan de opening van de tentoonstelling van het Internationaal Gerechtshof ’70 years in the service of Peace and Justice’ in de Atrium City Hall van het Stadhuis in Den Haag. 

Bijzondere historie met het Hof 

Arno van Bijnen over de nieuwe postzegels: “Wij hebben een lange en bijzondere historie met het Internationaal Gerechtshof als het gaat om postzegeluitgiften. Als sinds 1934 geven we speciale postzegels uit voor het Permanent Hof van Internationale Justitie. Sinds 1946 doen wij dit voor de opvolger daarvan: het Internationaal Gerechtshof.”

Justice als kernwoord op postzegel 

Op de nieuwe postzegel is de naam van het Internationale Gerechtshof in de twee officiële voertalen afgebeeld: International Court of Justice en Cour Internationale de Justice. Daarbij staat Justice, het kernwoord van de organisatie in het hart van elke postzegel. Vanwege het 70-jarig bestaan van het Internationaal Gerechtshof is het Vredespaleis in goud afgebeeld op de postzegel. De postzegel is ontworpen door Roger Willems. 

Verkrijgbaarheid 

Het gebruik van deze nieuwe postzegels is voorbehouden aan het Internationale Gerechtshof. Op de postzegel staat Internationaal 1, bedoeld voor post vanuit het Internationaal Gerechtshof tot 20 gram met een internationale bestemming. Deze postzegel met waardeaanduiding Internationaal 1 vervangt de bestaande twee postzegelvellen met waardeaanduiding Europa 1 en Wereld 1. De postzegel met waardeaanduiding Nederland 1, bestemd voor post vanuit het Internationaal Gerechtshof tot 20 gram met een binnenlandse bestemming, blijft bestaan. Meer informatie over de postzegels is te vinden op collectclub.nl. De geldigheidstermijn is onbepaald.

Uitreiking speciale postzegels voor 70 jaar Internationaal Gerechtshof