Tekeningen Janneke Brinkman sieren nieuwe postzegels

Tekeningen Janneke Brinkman sieren nieuwe postzegels

Den Haag, 29 augustus 2016 - Bloemen, planten en vlinders staan centraal op de vierdelige postzegelserie van botanisch schilderes Janneke Brinkman-Salentijn. Vanaf begin dit jaar had elk seizoen zijn eigen postzegelvel. Ter gelegenheid van de laatste uitgifte ontving zij in de Hortus botanicus Leiden een ingelijst postzegelvel uit handen van directeur marketing van PostNL Ludo Voorn.
Bloemen, planten en vlinders staan centraal op de vierdelige postzegelserie van botanisch schilderes Janneke Brinkman-Salentijn. Vanaf begin dit jaar had elk seizoen zijn eigen postzegelvel. Ter gelegenheid van de laatste uitgifte ontving zij in de Hortus botanicus Leiden een ingelijst postzegelvel uit handen van directeur marketing van PostNL Ludo Voorn. Janneke Brinkman-Salentijn is al jaren ambassadeur van het Nationaal Ouderfonds, dat zich in Nederland inzet voor eenzame ouderen. Dit was voor PostNL aanleiding om een postzegelserie met haar werk uit te brengen en daarmee dit goede doel te steunen.

Opbrengst postzegels goed besteed

Corina Gielbert, directeur van het Nationaal Ouderenfonds, was verheugd over deze jaaruitgifte. Door de vier seizoenen centraal te laten staan, is er met deze uitgifte het hele jaar door aandacht voor het Ouderenfonds met wisselende tekeningen van Janneke Brinkman. Daarmee is er extra aandacht voor het Ouderenfonds in Nederland.

Postzegels passend bij jaargetijden

Janneke Brinkman-Salentijn vond het toch lastig om een selectie voor de postzegelvellen te maken. “Je hebt natuurlijk je favoriete tekeningen die goed passen bij de jaargetijden. Maar niet ieder beeld leent zich in eerste instantie voor een postzegel. Daarom heb ik zoveel mogelijk de meest attractieve tekeningen gebruikt.”

PostNL en Nationaal Ouderenfonds

PostNL vindt deze samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds heel belangrijk. “Het fonds realiseert zinvolle doelen voor ouderen. Het is mooi dat wij daar een bijdrage aan kunnen leveren”, aldus Ludo Voorn.

Verkrijgbaarheid

Elk postzegelvel ‘Janneke Brinkman-Salentijn’ telt tien postzegels met de waardeaanduiding Nederland 1, bedoeld voor post tot 20 gram met een bestemming binnen Nederland. De postzegelserie is vanaf 29 augustus te koop bij alle postkantoren en via Collectclub.nl. De geldigheidstermijn is onbeperkt.

Tekeningen Janneke Brinkman sieren nieuwe postzegels

v.l.n.r Janneke Brinkman-Salentijn, Ludo Voorn en Corina Gielbert van het Nationaal Ouderenfonds.