6 miljoen huishoudens ontvangen een gratis kerstkaart

PostNL gunt iedereen een persoonlijke kerstwens

Iedereen verdient een kerstkaart

Den Haag, 6 december 2016 – Zaterdag 10 december bezorgt PostNL bij ruim 6 miljoen huishoudens een gratis kerstkaart. PostNL vraagt iedereen om deze kaart te sturen naar een bijzonder iemand die tijdens de decembermaand wat extra aandacht verdient. Uit panelonderzoek* blijkt dat 81% van de Nederlanders vindt dat je met een kerstkaart laat blijken dat je aan iemand denkt. Een persoonlijke kaart betekent zoveel meer voor familie en goede bekenden dan een vluchtig appje.

Er gaat niets boven een persoonlijke kerstkaart

Het panelonderzoek stelt bovendien dat zes op de tien respondenten vinden dat een standaard doorgestuurd online bericht met een kerstgroet ‘eigenlijk niet kan’. 68% van de ondervraagden is het eens met de uitspraak ‘Juist in deze digitale wereld, gaat er niks boven een persoonlijke kerstkaart’. PostNL stelt daarom ruim 6 miljoen kerstkaarten beschikbaar. In combinatie met de bijzondere 21ste postzegel op het velletje Decemberzegels, is het een kleine moeite om de kaart te versturen.

Ouderen verrassen met een kerstkaart

Met de campagne ‘iedereen verdient een kerstkaart’ wil PostNL samen met het Nationaal Ouderenfonds zoveel mogelijk ouderen verrassen met een kerstkaart. De cijfers liegen er namelijk niet om: één op de vijf ouderen viert geen Kerst en Oud & Nieuw en meer dan 200.000 ouderen krijgen tijdens de feestdagen geen bezoek**. Dit betekent dat er in ieders nabijheid een oudere woont die de feestdagen alleen doorbrengt.

“Het sturen van een mooie kaart, met een persoonlijke boodschap, kan net dat beetje verschil maken tijdens de feestdagen. Hoe leuk is het dat zo’n kaart vervolgens nog wekenlang op de schoorsteenmantel staat?”, aldus Angela Groothuizen, ambassadeur van de decemberactie. Kerstwensen voor ouderen kunnen gestuurd worden aan het Nationaal Ouderenfonds, Postbus 156, 3980 CD Bunnik. PostNL en het Nationaal Ouderenfonds zorgen ervoor dat de kaarten goed terecht komen.

Kerst is aandacht. Kerst is een kaart.

Angela Groothuizen met postbezorger Frans

Angela Groothuizen schrijft kerstkaartje

Bron: * Representatief panelonderzoek van DirectResearch in opdracht van PostNL uit december 2015. ** Interview-NSS