Nieuwe postzegelserie Mooi Nederland zet vissersplaatsen op de kaart

Postzegelvel Zoutkamp

Den Haag, 1 februari 2016 – Vijf typisch Nederlandse vissersplaatsen staan dit jaar centraal in de postzegelserie Mooi Nederland. Op 1 februari brengt PostNL postzegels uit over de plaatsen Zoutkamp, Volendam en Urk. Hierop staan diverse kenmerkende objecten uit deze vissersplaatsen. Later dit jaar volgen in deze serie de postzegels over Arnemuiden, Scheveningen en een verzamelvel met de vijf vissersplaatsen.

PostNL brengt sinds 2005 jaarlijks de postzegelserie Mooi Nederland uit om inzicht te geven in de lokale geschiedenis en culturele rijkdom van Nederland. Voor de serie Mooi Nederland 2016 Vissersplaatsen besteedt het ontwerpersduo Ingmar en Carla Birza vooral aandacht aan de specifieke kenmerken van zowel de visserij als van de plaats zelf.

Typische elementen van de vissersplaatsen

Marketingdirecteur Ludo Voorn van PostNL over de postzegels: “Heel knap hoe Ingmar en Carla Birza met iconische beelden deze vissersplaatsen in de schijnwerpers zetten. Historie staat daarbij voorop.”

Verkrijgbaarheid

De selectie van de vijf vissersplaatsen is gemaakt in samenspraak tussen het Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed, de ontwerpers en PostNL. Op de vijf verschillende postzegels over Zoutkamp, Volendam en Urk staat Nederland 1, bedoeld voor post tot 20 gram met een bestemming binnen Nederland. Deze postzegels over de serie Mooi Nederland zijn vanaf 1 februari te koop bij verkooppunten van PostNL in de betreffende gemeenten en via collectclub.nl. De geldigheidstermijn van de postzegels is onbepaald.