Traditie Vierdaagse van Nijmegen op een serie postzegels vastgelegd

Traditie Vierdaagse van Nijmegen op een serie postzegels vastgelegd

Den Haag, 7 juli 2016 – PostNL brengt vandaag een postzegelserie uit die in het teken staat van de honderdste Vierdaagse. Voorzitter Johan Willemstein van Stichting DE 4DAAGSE en burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen kregen in Nijmegen de eerste postzegelvellen overhandigd door Linda van Zomeren, HR-directeur bij PostNL.

Linda van Zomeren licht toe: “Aan deze honderdste editie doet naar verwachting een record aantal deelnemers mee. Wij hebben ontzettend veel waardering voor alle wandelaars die vier achtereenvolgende dagen enorme afstanden lopen. De Vierdaagse is een prachtige traditie in Nederland die het verdient om op postzegels te worden vastgelegd.”

Vier wandeldagen in beeld

De vier wandeldagen door Nijmegen en de wijde omgeving zijn op de postzegels op treffende wijze verbeeld. De postzegelserie omvat vijf afzonderlijke postzegelvellen. Naast aandacht aan de Nijmeegse Vierdaagse als geheel zijn de specifieke wandeldagen van Wijchen, Elst, Cuijk en Groesbeek verbeeld. Afgebeeld zijn de wandelaars door de jaren heen in zwart/wit en in kleur. De inspanning op hun gezichten, maar ook de blaren op de voeten hebben een plek op de postzegels gekregen.

Verkrijgbaarheid

De postzegels zijn verkrijgbaar via postnl.nl/vierdaagse. De 5 postzegelvellen zitten in een speciale map die € 20,- kost. Tijdens de vierdaagse is het vel van de Nijmeegse Vierdaagse ook te koop in de speciale stand van PostNL. De oplage van de map met bijbehorende postzegelvellen is beperkt tot 2.000 exemplaren.

Traditie Vierdaagse van Nijmegen op een serie postzegels vastgelegd (2)

v.l.n.r. Johan Willemstein, Linda van Zomeren en Hubert Bruls