Tom Poes en Olivier B. Bommel vieren 75e verjaardag met zilveren postzegel

Tom Poes en Olivier B. Bommel vieren 75e verjaardag met zilveren postzegel

Den Haag, 18 maart 2016 – PostNL viert het 75-jarig jubileum van de striphelden Tom Poes en Olivier B. Bommel met twee écht zilveren postzegels. Beide striphelden van stripauteur Marten Toonder staan kleurig en herkenbaar op de zilveren postzegels afgebeeld.

Op 20 maart presenteert PostNL de postzegels tijdens de aftrap van het jubileumjaar ’Tom Poes 75 Jaar’ op de Bommelbeurs in kasteel Het Muiderslot. 

Speciale druktechniek 

Voor deze postzegels heeft PostNL een druktechniek toegepast die nog zelden is gebruikt. Hierdoor krijgen Tom Poes als witte kleine kat en de pijprokende heer Bommel in zijn geruite jas extra aandacht. De postzegels zijn geproduceerd door de Koninklijke Nederlandse Munt in Utrecht. 

Verkrijgbaarheid 

De postzegels van Tom Poes en Olivier B. Bommel in luxe bewaarverpakking zijn voor € 25 te verkrijgen via postnl.nl/tompoes en via collectclub.nl. Ze hebben de waarde ‘Aangetekend’ en zijn te gebruiken voor aangetekende post tot 2 kilo binnen Nederland. De postzegels hebben een beperkte oplage van slechts 750 exemplaren. De geldigheidstermijn van de postzegels is onbepaald.