Extra Decemberzegel voor een bijzonder persoon

Iederéén verdient een kerstkaart

Ludo Voorn van PostNL presenteert de decemberzegels aan Angela Groothuizen en Corina Gielbert van het Nationaal Ouderenfonds

Utrecht, 14 november 2016 – Vanaf maandag 14 november zijn de Decemberzegels te koop. Het velletje biedt dit jaar niet 20, maar 21 postzegels. Met de extra postzegel doet PostNL de oproep om eens een kaart te sturen aan iemand die bijzondere aandacht verdient. De decembermaand leent zich voor echte aandacht voor elkaar, bijvoorbeeld door het sturen van een kaart.

21e decemberzegel handenDe extra Decemberzegel is een foto van vijf gespreide handen die samen een ster vormen. De ster staat symbool voor saamhorigheid en verbinding tussen mensen en past helemaal bij de gedachte om deze postzegel te gebruiken voor een bijzonder persoon. De Decemberzegels 2016 zijn ontworpen door Edgar Smaling en Carlo Elias van studio Smel.

Iedereen verdient een kerstkaart. Daarom wil PostNL samen met het Nationaal Ouderenfonds ook zoveel mogelijk ouderen blij maken met een kerstkaart. Angela Groothuizen is de enthousiaste ambassadeur voor deze decemberactie. “Die ene postzegel op een mooie kaart kan nou net dat bijzondere geluksmoment bezorgen bij iemand die het nodig heeft”. Dit kan een bekende zijn die het verdient, of een onbekende oudere via het Nationaal Ouderenfonds.

De Decemberzegels zijn als een vel met 21 zegels te koop voor € 13,65 bij de Postkantoren, Pakketpunten, Postzegelverkooppunten of via de website www.postnl.nl. De Decemberzegel kan vanaf 14 november tot en met 6 januari 2017 binnen Nederland gebruikt worden op kaarten met een gewicht tot en met 50 gram. Daarna kan de postzegel gewoon gebruikt worden als er wordt bijgeplakt tot het geldende tarief.

21e decemberzegels voorzijde