Topverkopers maken opbrengst kinderpostzegelactie bekend: 9,3 miljoen euro

Topverkopers maken opbrengst kinderpostzegelactie bekend

Utrecht, 4 november 2016 – Leerlingen van groep 7 en 8 hebben dit jaar het bedrag van 9,3 miljoen euro bij elkaar gebracht voor kwetsbare kinderen. Dit is vandaag bekendgemaakt door groep 8 van de Utrechtse Schoolvereniging. Deze leerlingen horen tot de groep topverkopers van de Kinderpostzegelactie.

De directeur van Kinderpostzegels heeft hen verrast met een compleet verzorgde schoolreis naar Attractiepark Duinrell.
Als kers op de taart kwamen de postbezorgers van PostNL de bestellingen persoonlijk ophalen. 80% van de scholen heeft ervoor gekozen om de bestellingen te laten bezorgen door de postbezorgers van PostNL vanaf 9 november. Met de opbrengst van de actie kunnen heel veel kwetsbare kinderen in Nederland en in het buitenland geholpen worden

Illustraties Fiep Westendorp op kinderpostzegels

Sinds 1924 geeft PostNL de beroemde kinderpostzegels uit om geld in te zamelen voor projecten die gericht zijn op het welzijn van kinderen. Op het velletje met zes kinderpostzegels staat dit jaar een grote dubbeldekker met feestelijke illustraties van tekenares Fiep Westendorp. Achter de ramen van de deze Fiepbus vieren onder andere Jip en Janneke met hun hond Takkie en poes Siepie, Otje en haar vader Tos en de karakters uit Pluk van de Petteflet feest. Al deze karakters staan nu heel herkenbaar op een postzegelformaat afgebeeld.

PostNL Kinderpostzegels 2016