PostNL start met innovatieve pakket- en briefautomaat in Almere

Pakket- en briefautomaat

Den Haag, 14 oktober 2016 - PostNL start vandaag in Almere met een proef voor pakket- en briefautomaten. De innovatieve automaat is geschikt om pakketten te versturen en te ontvangen en is tegelijkertijd een brievenbus. Hiermee speelt het bedrijf in op de veranderende behoefte van de consument die steeds meer pakketten verstuurt en ontvangt. PostNL wil met de proef onderzoeken of deze automaat daadwerkelijk voorziet in de behoefte van de consument. In totaal zullen op korte termijn in Almere zestien door PostNL ontwikkelde automaten worden geplaatst.

Eind november staan er in totaal zestien automaten in Almere. De automaten bevatten een brievenbus met twee openingen en pakketlockers in verschillende formaten voor pakketten die worden opgehaald of geretourneerd. De pakket- en briefautomaat is 24 uur per dag en 7 dagen in de week te gebruiken. De consument ontvangt voor een pakket per sms of e-mail een unieke code om de Pakket- en briefautomaat te openen. PostNL biedt steeds meer bezorgopties, zowel qua locatie (thuis of op een Postkantoor/Pakketpunt) als qua tijdstip (‘s avonds en in het weekend).

Op 14 oktober wordt in Almere de eerste pakket- en briefautomaat onthuld door Lammert Wierstra, adviseur Economische Zaken van de gemeente Almere en Barry Husman, directeur Retail PostNL.

Pakket- en briefautomaat opening

Pakket- en briefautomaat close up