PostNL bezorgt 6.500 feestpakketten voor vijfde editie Koningsspelen

5e editie Koningsspelen 2017

Den Haag, 6 april 2017 - PostNL bezorgt voor het vijfde jaar op rij de sport- & feestpakketten voor de Koningsspelen. De jubileumeditie die op 21 april 2017 gevierd wordt, heeft als thema ‘Feest’. Vanaf 6 april bezorgt PostNL de 6.500 pakketten op deelnemende basisscholen.

Dit jaar bevat het Koningsspelen sport- & feestpakket een draaischijf met spelkaarten, footbags en een schminkstift. Voor elke deelnemende klas is er een pakket. Koning Willem-Alexander die dit jaar 50 jaar wordt, geeft samen met koningin Máxima op vrijdag 21 april het startsein op basisschool De Vijfmaster in Veghel. Ook op die basisschool bezorgt PostNL een Koningsspelen-pakket.

De weg van het Koningsspelen-pakket

De Koningsspelen-pakketten worden op de PostNL pakkettensorteercentra in Amersfoort en Halfweg gesorteerd. Daar gaan de ruim 6.500 pakketten over de sorteerband om verspreid te worden over meer dan 5.500 scholen in Nederland. In de weken van 3 en 10 april bezorgt bijna elke PostNL pakketbezorger één of meer Koningsspelen-pakketten op een basisschool in Nederland. Op 126 Nederlandse scholen in Japan, Australië, de Verenigde Staten, Aruba en 50 andere landen worden de Koningsspelen ook gevierd. In samenwerking met Stichting Nederlands Onderwijs in het Buitenland zorgt PostNL ook voor de distributie van Koningsspelen-pakketten naar scholen in het buitenland.

Wist je dat...

...PostNL 6.409 pakketten op 5.538 scholen in Nederland bezorgt?
...er 138 pakketten bezorgd worden op 126 scholen in het buitenland?
...Nederlandse scholen in Panama, Noorwegen, Oman, Nepal en 50 andere landen meedoen aan de Koningsspelen?
...een Nederlandse school in Paramaribo als eerste de Koningsspelen organiseert op 12 april 2017?
...er 1,2 miljoen kinderen mee hebben gedaan aan de Koningsspelen in 2016?