Architectuur centraal op postzegelvel Multilaterale Hertogpost

postzegelvel Multilaterale Hertogpost

Den Haag, 25 augustus 2017 – PostNL en Post Luxembourg geven vandaag het postzegelvel Multilaterale Hertogpost uit. Op het postzegelvel staan illustraties van iconische gebouwen en torens uit Duitsland, Liechtenstein, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Slovenië en Zwitserland. Deze landen nemen deel aan de internationale postzegelbeurs Multilaterale Hertogpost in ’s-Hertogenbosch. Locoburgemeester Jan Hoskam van ’s-Hertogenbosch en commissaris van de Koning Wim van de Donk van Noord-Brabant ontvingen vandaag het eerste postzegelvel tijdens de officiële opening van de beurs.

Ontwerper Linda Bos kreeg van PostNL en Post Luxembourg de opdracht aandacht te schenken aan de zeven deelnemende landen aan de Multilaterale Hertogpost-beurs. “Architectuur maakt het zeer goed mogelijk om landen die op het eerste oog niet zoveel met elkaar te maken hebben toch te verbinden. Het krachtige aan dit postzegelvel is dat de gehele compositie in balans is, waarbij dus niet altijd de individuele verhoudingen tussen de gebouwen kloppen, vertelt Bos.”

Bijzondere rol voor ’s-Hertogenbosch

De gemeente ’s-Hertogenbosch kleurt grotendeels de Nederlandse bijdrage van iconische gebouwen op het postzegelvel. Locoburgemeester Jan Hoskam is trots dat zijn gemeente zo zichtbaar is tussen alle illustraties van de deelnemende landen. “Onze Sint-Janskathedraal uit 1380 en het beeld van Zoete Lieve Gerritje uit 1958 krijgen een nieuwe aantrekkingskracht. Zij staan afgebeeld tussen onder andere de Berlijnse Brandenburgertor en het Luxemburgse monument Gëlle ter nagedachtenis aan de oorlogsslachtoffers van de 20e eeuw.”

Wereldwijde aandacht

Multilaterale Hertogpost is een internationale beurs voor postzegelhandelaren, veilinghuizen en postdiensten. Van 25 tot 27 augustus komen belangstellenden uit de hele wereld in ’s-Hertogenbosch bijeen. Twaalf jaar geleden werd de Multilaterale Hertogpost voor de eerste keer in Nederland georganiseerd.

Verkrijgbaarheid

Het postzegelvel ‘Multilaterale Hertogpost’ telt twee postzegels. Een postzegel heeft de waardeaanduiding Nederland 1 en is bedoeld voor post tot 20 gram met een bestemming binnen Nederland. De andere zegel heeft waardeaanduiding Internationaal 1 die bedoeld is voor het verzenden van post tot 20 gram naar het buitenland. De postzegels zijn vanaf 25 augustus te koop bij alle winkels van Bruna en via Collectclub.nl. De geldigheidstermijn is onbepaald.